Stel cookie voorkeur in

Kanteel Kinderopvang

Kinderen zijn de toekomst! Daar staan we bij Kanteel voor. In alles wat wij doen zijn wij gericht op een veilige en vertrouwde omgeving voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Net zoals thuis maar dan anders, vaak in voorbereiding en aanvulling op het basisonderwijs. Bij Kanteel vind je een fijne uitdagende plek waar spelenderwijs ontwikkelen en leren ónze professionele verantwoordelijkheid is.

Wil je meer weten over Kanteel? kijk dan op www.kanteel.nl
Wil jij eens komen kijken? Maak gerust een afspraak, wij maken graag tijd voor jullie vrij.

Het moderne gebouw biedt allerlei speelmogelijkheden voor jouw kind. Samen met andere kinderen kunnen ze spelen in de speelhal (gymzaal), of mee doen met activiteiten in het open leercentrum, theater of atelier. Kanteel biedt opvang aan kinderen van 0-13 jaar en is gevestigd op de begane grond van het gebouw.
Iedere groep heeft direct toegang tot de speelplaats. Aan alle kinderen is gedacht; samen hebben ze voldoende speelruimte om de wereld om hun heen te verkennen.

0-4 jaar

De babygroep
In ons Kindcentrum zijn de kinderen vanaf 6 weken tot 18 maanden welkom in een van onze 2 babygroepen. In deze groep krijgen ze aandacht, prikkels verzorging en begeleiding om de wereld alvast een beetje te verkennen. We letten daarbij goed op het individuele ritme en stemmen het aanbod daarop af. Bij het bereiken van de leeftijd van 18 maanden zijn de kinderen vaak toe aan meer uitdaging, ander spelmateriaal en andere activiteiten. Dit is dan ook de leeftijd dat ze overgaan naar de peutergroep.

De peutergroep
Vanaf 18 maanden tot 4 jaar kan je kind terecht in een van onze 3 peutergroepen.
Voor de peuter wordt de wereld steeds groter en vaak hand in hand met de pedagogisch medewerker gaan zij op ontdekkingstocht. Peuters hebben natuurlijk meer ruimte nodig en op De Ontdekking is er een mooie centrale hal waar de peuters ook lekker kunnen spelen en waar we ook regelmatig activiteiten aanbieden die hun ontwikkeling stimuleren.
Hierbij bereiden we de peuters ook voor op de volgende stap in hun leven: de basisschool. Bij de peutergroepen wordt gewerkt met een VVE programma wat gericht is op taalontwikkeling. Hierbij komen allerlei thema's aan bod. Samen met de onderbouw van de basisschool ontwikkelen en voeren wij dit aanbod uit.

Het peuterarrangement
Op het peuterarrangement komt je kind op vaste dagdelen in een groep van maximaal 16 kinderen vanaf 2,5 jaar. We werken met vaste VVE thema's die aansluiten bij de wereld van je peuter. Pedagogisch medewerkers begeleiden jouw kind hierbij. Ook hierbij geldt dat we dit samen met de onderbouw van de basisschool ontwikkelen en uitvoeren.
Het peuterarrangement is een ontmoetingsplaats waar kinderen vriendjes kunnen maken en leren samen te spelen. Samen met de activiteiten die onze pedagogisch medewerkers aanbieden wordt de stap naar de basisschool een stukje kleiner.


 

4-13 jaar

Buitenschoolse opvang
We hebben 3 BSO groepen waarin kinderen met leeftijdgenootjes bij elkaar komen. Een groep voor de jongste kinderen (de Piraten), een tussengroep vanaf ongeveer 5 ½ jaar tot ongeveer 9 jaar (Kraaiennest 1en 2). De oudste kinderen verblijven op de tweede verdieping waar ze een eigen plekje hebben (Vliegende Hollander). 

Voor de kinderen van de buitenschoolse opvang is er een ruim aanbod aan activiteiten. Onze pedagogisch medewerkers staan garant voor een uitdagende en professionele begeleiding van je kind.
BSO De Ontdekking heeft een “boomhut”, een leefkeuken, een gameplek, een atelier, een ontdekwand (verwijderen), een computerhoek. Kortom; voldoende mogelijkheden tot gevarieerd spel. Ze hoeven zich geen moment te vervelen want er is voldoende aanbod van activiteiten zoals knutselen, spel, dansen, sporten en zingen.
Lekker even niks doen kan ook net zoals een boek lezen, een spelletje doen of gewoon gezellig kletsen. De BSO is aansluitend aan schooltijden geopend van maandag t/m vrijdag tot 18.30 uur.
Tijdens schoolvakanties en studiedagen zijn we geopend van 7.30 uur tot 18.30 uur.

Kanteel Actief
Kanteel Actief is de afdeling binnen Kanteel die voor alle locaties kosteloos uitdagende en verrassende workshops organiseert waar kinderen zich vanaf 7 jaar voor in kunnen schrijven. Het Kanteel Actief aanbod wordt samen met de kinderen 2x per jaar gekozen. Ook in de vakanties worden er voor alle BSO kinderen activiteiten georganiseerd: voetbaltoernooi, zomer- en winterdag, zomerkamp en de zomerwereldweken.