Stel cookie voorkeur in

Wh@t's Up 1

31-08-2017

We zijn weer begonnen!


Belangrijke data

4 t\m 8 september
Verslaggesprekken
12 september
AC vergadering
14 september
19.30-20.30 uur Informatieavond voor ouders rondom Kinderboekenweek
15 september
What's Up
25 t/m 27 september 
Schoolkamp groep 7-8
27 t/m 29 september 
Schoolkamp groep 5-6

 

Gezonde school/kindcentrum

Veelgestelde vragen over het beleid gezonde school/kindcentrum

1. Waarom opeens alleen groente, fruit en water?

Vorig jaar was de afspraak: in de ochtendpauze op woensdag en vrijdag groente en fruit. Dat hebben we nu uitgebreid met alle dagen groente, fruit en water. Fruit en groenten eten is goed voor de gezondheid. Kinderen hebben voldoende fruit nodig

om goed te kunnen leren, te spelen en om niet ziek te worden. Per dag hebben kinderen 2 stuks fruit nodig. Uit onderzoek blijkt dat de meeste kinderen niet genoeg fruit eten.

Met water geef je kinderen het beste drinken wat er is. Het houdt je kind gezond en fit. Door gezoete drankjes krijgen kinderen veel suiker binnen. Van veel suiker kunnen kinderen ziek worden, en het is slecht voor hun tanden. Wist u dat in de meeste pakjes drinken ongeveer 4 suikerklontjes zitten? Daarom gaan we voortaan op school water drinken.

2. Er zijn ook drankjes zonder suiker mogen die wel?
In sommige pakjes drinken zit geen suiker, maar ze smaken wel zoet. Op de verpakking staan dan termen als ‘light’, ‘0% suiker’ of ‘zero’. Om het zoet te maken, gebruiken fabrikanten zoetstoffen. Die bevatten dan wel geen calorieën, maar toch is het beter om je kind gewoon water te geven. Het zuur in light-dranken kan namelijk het tandglazuur aantasten. Dat noemen we tanderosie. Ook raken kinderen gewend aan een zoete smaak, vanwege de zoetstoffen die erin zitten. 

3. Wie gaat de bidon reinigen?

Alle kinderen van groep 3 t/m 8 hebben van ons een waterbidon gekregen als start van de gezonde school. In de bidon mag alleen maar water. Elke dag nemen de kinderen de bidon mee naar huis zodat de bidon gereinigd kan worden. De kinderen van groep 1-2 gebruiken een beker van school voor het drinken van water.

4. Hoe houd ik de melk of karnemelk koud?
De markt heeft hier al heel goed op ingespeeld.

5. Mogen ze dan helemaal niets lekkers meer?
Ja hoor dat mag zeker, bij vieringen zorgen wij ook voor iets “lekkers”.

Wij begrijpen dat iedereen nog moet wennen aan deze nieuwe afspraken, na de herfstvakantie worden pakjes drinken en andere tussendoortjes mee terug naar huis gegeven.

De scholen zijn weer begonnen en………alle ouders willen graag dat de kinderen veilig van huis naar school kunnen komen.

Fijn dat veel ouders en kinderen op de fiets of te voet komen en dat de auto wordt geparkeerd op de daarvoor bestemde plaats. Houd met elkaar rekening. Niet alleen bij de ingang Rijzertlaan maar ook bij de ingang Pijlijzerstraat.
 

Onze kapstokregels

Drie regels zijn genoeg

Bij ons zijn afspraken zeer belangrijk omdat we dagelijks zelfstandig bezig zijn en we zelf verantwoordelijk zijn voor de dingen die we doen.
Regels en afspraken bieden een structuur voor de kinderen en onszelf. Ze scheppen duidelijkheid omdat iedereen weet wat er van hem verwacht wordt.
Het is belangrijk dat we consequent optreden tegenover alle kinderen en niet alleen tegenover de kinderen van ons eigen stamgroep. Ook de kinderen kunnen en mogen elkaar onderling aanspreken over het al dan niet naleven van de afspraken.
We hebben met het team bewust gekozen voor de drie kapstokregels Dat zijn drie regels die alle andere regels overbodig maken. Ze dragen (kapstok) alle afspraken die structureel noodzakelijk zijn. Deze hanteren we dan ook overal. In de groep zijn deze regels al zichtbaar en binnenkort kom je ze overal in het gebouw tegen.

 

Van Woord naar Wij Kinderboekenweek 2017

We gaan dit schooljaar meedoen aan een héél bijzonder project. Tijdens de Kinderboekenweek stapt de Ontdekking op vrijdag 17 november in het bedrijfsleven. Samen met alle kinderen van ons kindcentrum maken we in één dag een boek. Uw kind zet die dag zijn talent in om dit project tot een succes te maken. 

Dit grootschalig ondernemingsproject waar verschillende jenaplanscholen uit het land aan meedoen, daagt ons uit in samenwerken en ondernemen en onderstreept het talent van elk kind op ons kindcentrum.

Voor deze dag op 17 november zoeken wij ouders, opa’s en oma’s die hun bijdrage kunnen leveren door hun eigen talent in te zetten. Zo zijn we bijvoorbeeld op zoek naar begeleiders voor de accountancygroep, sponsorgroep (PR), drukwerkbegeleiders, taalgroep, illustratoren, vormgevers, secretaresses, lanceergroep, culinaire groep, gastvrouwen/heren, social media crew, klussers, visagisten, podiumgroep en nog veel meer. Wij stellen het op prijs als u aan deze dag uw bijdrage kunt leveren zodat het project een groot succes kan gaan worden.

Op donderdag 14 september wordt tijdens een informatieavond van 19.30 uur tot 20.30 uur uitgelegd hoe deze dag eruit zal komen te zien en waar we uw hulp voor nodig hebben. Zet deze data dus alvast in uw agenda!! 

Het bijzondere boek waaraan uw kind tevens een bijdrage levert, zal uiteindelijk gepubliceerd en te koop aangeboden worden.

Schoolkamp groep 5 t/m 8

Kinderen in de groepen 5 t/m 8 gaan ieder schooljaar op schoolkamp. We doen dit aan het begin van het schooljaar om de groepsvorming een positieve start te geven.

Groep 7/8
Alle kinderen van groep 7/8 worden op maandag 26 augustus om 08.30 uur in hun stamgroep verwacht. Kort na 08.30 uur vertrekken we in kleine groepjes, onder begeleiding van een volwassene, op de fiets naar de kamplocatie.
Op woensdag 27 september zijn de kinderen tussen 13.00 uur en 13.30 uur weer terug op school.

Groep 5/6
De kinderen van groep 5/6 worden woensdag 27 september om 11.00 uur verwacht in hun stamgroep. Vrijdag 29 september zijn de kinderen tussen 13.00 uur en 13.30 uur weer terug op school.

Meer informatie volgt.


Trakteren en vieringen in de bovenbouw

In de bovenbouw worden verjaardagen anders gevierd dan in de onderbouw. Zo worden er vieringen gehouden waar een aantal jarigen van dat seizoen samen een themamiddag organiseren. Ook mag de jarige op zijn/haar verjaardag rondgaan met een snoepje uit de uitdeeldoos en wordt er gezongen. Er wordt dus niet meer een van thuis meegenomen traktatie uitgedeeld. Er wordt voor deze manier van vieren een bijdrage van € 3,50 gevraagd per kind. Er wordt rekening gehouden met allergieën en levensovertuiging bij het aanschaffen van eten en drinken. U kunt het bedrag meegeven aan uw kind of direct inleveren bij de stamgroepleider van uw kind. Graag in een envelop met naam erop. Alvast bedankt.

Stamgroepleiders bovenbouw

Autismecafé 073, Maandag 11 September 2017

Het autismecafé is de plek om ervaringen uit te wisselen en waar je informatie kan opdoen op het gebied van autisme. Ouders, familieleden en andere belangstellenden worden uitgenodigd deel te nemen aan deze avond van het autismecafé 073. Lees hier meer over de avond.