Stel cookie voorkeur in

Wh@t's Up! 2

15-09-2017

Belangrijke data

25 t/m 27 september 
Schoolkamp groep 7-8
27 t/m 29 september 
Schoolkamp groep 5-6
What's Up
5 en 6 oktober
Kinderen vrij i.v.m. studiedag
10 oktober 
19.30-20.30 uur stamgroepavond
13 oktober
What's Up
16 t/m 20 oktober 
Herfstvakantie

 

Van Woord naar Wij  Kinderboekenweek 2017 

We gaan dit schooljaar meedoen aan een héél bijzonder project. Tijdens de Kinderboekenweek stapt de Ontdekking het bedrijfsleven in. Samen met alle kinderen van ons kindcentrum maken we in één boek. Uw kind zet zijn talent in om dit project tot een succes te maken.  

Dit grootschalig ondernemingsproject waar verschillende jenaplanscholen uit het land aan meedoen, daagt ons uit in samenwerken en ondernemen en onderstreept het talent van elk kind op ons kindcentrum. 

Voor dit project zoeken wij ouders, opa’s en oma’s etc. die hun bijdrage kunnen leveren door hun eigen talent in te zetten. Zo zijn we bijvoorbeeld op zoek naar begeleiders voor de accountancygroep, sponsorgroep (PR), drukwerkbegeleiders, taalgroep, illustratoren, vormgevers, secretaresses, lanceergroep, culinaire groep, gastvrouwen/heren, social media crew, klussers, visagisten, podiumgroep en nog veel meer. Wij stellen het op prijs als u aan uw bijdrage kunt leveren zodat het project een groot succes kan gaan worden. Geef uw talent door aan de stamgroepleider van uw kind. 

Gisteren hebben we een informatieavond over dit project gehad. Wat was het een mooie avond. Schrijfster Lorena Veldhuijzen heeft na de informatieavond nog een videoboodschap ingesproken voor alle ouders. Bekijk deze video hier

Het bijzondere boek waaraan uw kind tevens een bijdrage levert, zal tijdens de themasluiting op 17 november gepresenteerd worden. Het boek wordt uiteindelijk gepubliceerd en te koop aangeboden. 

Andere stamgroepnamen cluster Noord

De namen van de stamgroepen op cluster Noord zijn per ingang van dit schooljaar veranderd. De Trollen heten voortaan de IJsberen, de Elfen zijn Poolhonden geworden en de Eskimo’s zijn veranderd in Sneeuwuilen.

Hebt u een uurtje tijd per week?

Gezocht: vrijwilligers voor onze schoolBiEB

Beste ouder(s), verzorgers, opa’s, oma’s etc.

Wij zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de schoolBiEB! U hoeft hiervoor geen leeswonder te zijn, maar vindt u het leuk om +/- 1 uur per week te helpen in onze schoolBiEB, dan horen wij dit heel graag. Wij zoeken nog vrijwilligers voor de woensdag en donderdag.

Wat zijn de taken van de vrijwilligers?
Kinderen helpen met het kiezen, het inleveren en uitlenen van boeken. Ook het nakijken en opruimen van ingeleverde boeken zal tot de werkzaamheden behoren.
De vrijwilligers van de schoolBiEB krijgen een gratis biebpas voor de bibliotheek en kunnen zich jaarlijks aanmelden voor workshops die voor vrijwilligers worden georganiseerd.
Als vrijwilligers kunt u ook rekenen op ondersteuning van de leesconsulent die vanuit de bibliotheek Den Bosch bij onze schoolBiEB werkzaam is.

Het is altijd mogelijk om eens binnen te lopen en mee te kijken/draaien.

Hebt u interesse, dan kunt u zich aanmelden bij:
Sanne Janssen (stamgroepleider groep 3/4 de Sneeuwuilen) - sanne@kcdeontdekking.nl of bij Helga de Wit (werkzaam als leesconsulent vanuit de bibliotheek Den Bosch voor onze school) h.dewit@bibliotheekdenbosch.nl.

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust met één van deze personen contact op.

 

Zondag 17 september Dag van het Kanaalpark!

Proef, Bewonder en Ontdek! Lees hier meer over.