Stel cookie voorkeur in

What's up!

29-09-2017

Jeugdenquête 0 t/m 11 jaar 

De GGD Hart voor Brabant heeft eind september een jeugdenquête verstuurd naar ruim 33.000 ouders van kinderen in de leeftijd van 0 t/m 11 jaar. De vragen uit deze enquête gaan over de gezondheid, leefstijl en woonomgeving van de kinderen. Heeft u een uitnodiging ontvangen? Doe mee, uw mening telt!

Meer informatie en een kort filmpje kunt u vinden op www.ggdmonitor.nl

 

De Medezeggenschapsraad

Iedere basisschool heeft een Medezeggenschapsraad. De Medezeggenschapsraad heeft een belangrijke rol bij de beslissingen die door het bestuur of de directie van de school genomen worden. De raad zorgt er voor dat de belangen van de school, ouders en kinderen goed behartigd worden, zowel in de school als, bijvoorbeeld, met de gemeente. In de bijlage leest u meer over de Medezeggenschapsraad. 

 

Kom naar de Herfstdag in WEST!

Een superleuk middag met allerlei leuke sportieve en creatieve activiteiten. Lekker samen spelen, sporten en knutselen. De herfstdag WEST is op maandag 16 oktober (in de herfstvakantie). Het is een activiteit voor kinderen uit de groepen 1 t/m 8. 

De groepen 1 t/m 4 zijn welkom van 10:00 uur tot 12:00 uur
De groepen 5 t/m 8 zijn welkom van 13:00 uur tot 15:00 uur

De activiteit is in samenwerking met de GGD en Divers. De kinderen gaan 1 uur sporten in de gymzaal en/of het schoolplein. Het andere uur gaan de kinderen knutselen en koken bij de GGD en Divers!

Aanmelden kun je 15 minuten voor aanvang van de activiteit onder de tent op het schoolplein. Kom jij ook met vriendjes en vriendinnetjes!?

Neem je sportkleding, binnen- en buitenschoenen mee!

Kosten: zijn 1 euro per kind.

Adres: Schoolplein Kruisboelijn, Churchilllaan 82

Vragen: Tycho Demmink t.demmink@s-hertogenbosch.nl

Tel.: 06-15908410

 

Stamgroepavond 10 oktober

Zoals u misschien op de kalender al gezien heeft staat er op dinsdag 10 oktober van 19.30 uur tot 20.30 uur een stamgroepavond gepland voor alle ouders van de Ontdekking.

Tijdens deze avond krijgt u meer informatie over de stamgroep waar uw kind in zit, wat de kinderen dit schooljaar gaan leren en hoe u als ouder daarop in kunt springen.

Vanaf 19.15 uur staat de koffie en thee voor u klaar!

 

Van woord naar wij

Joehoe! Het verhaal is af! Lorena Veldhuijzen heeft dankzij de fantasierijke input van de kinderen een prachtig verhaal geschreven over de avonturen van lange Joris. Aanstaande maandag 2 oktober openen we het project en lezen kinderen uit de bovenbouw het verhaal aan de onderbouwkinderen voor. De komende zes weken gaan we met z’n allen aan de slag met het boek. Want het verhaal is af maar het boek moet nog worden vormgegeven, er moeten illustraties gemaakt worden, een titel verzonnen worden, gedrukt worden en nog veel meer.

Op vrijdag 17 november hopen we het eerste exemplaar te kunnen tentoonstellen. Zet deze datum alvast in uw agenda want u wordt als (groot)ouder uitgenodigd om bij deze lancering aanwezig te zijn. Op deze dag zal er ook een intekenlijst klaar liggen. U kunt het boek namelijk zelf ook bestellen! Tijdens de informatieavond van 14 september hebben vele ouders al aangegeven mee te willen helpen met het maken van het boek of iets te kunnen betekenen tijdens de lancering. Zij worden binnenkort gekoppeld aan kinderen met hetzelfde talent. Mocht u ook nog willen helpen dan kunt u dit doorgeven aan de stamgroepleider van uw kind.

In de entreehal van het kindcentrum vindt u een tijdlijn waarop de vorderingen van het boek door de kinderen bijgehouden zal worden. Zo kunt u zien hoe ver we al zijn. 

 

Het belang van een gezonde, actieve leefstijl

Als Kindcentrum de Ontdekking vinden wij het erg belangrijk dat de kinderen zich optimaal ontwikkelen. Een gezonde leefstijl staat daarom bij ons hoog in het vaandel. Wij willen kinderen stimuleren om lekker en gevarieerd te bewegen, zowel tijdens als buiten schooltijd. Daarnaast willen wij de kinderen bewust maken wat gezonde voeding is, door o.a. water drinken en gezonde tussendoortjes te stimuleren en concrete informatie en voorbeelden te geven.

Ieder jaar wordt uw kind voor de herfstvakantie getest om te kijken hoe uw kind beweegt (zoals lopen, rollen, duikelen, klimmen) en wordt er een vragenlijst afgenomen waarmee in beeld gebracht wordt of uw kind lid is van een sportvereniging en of uw kind een zwemdiploma heeft. Ook zal de vakleerkracht (in opdracht van de GGD) de lengte en het gewicht van uw kind meten. Hiervoor moeten alleen de schoenen uit gedaan worden. In oktober zal vakleerkracht tijdens een beweeg les uw kind op de verschillende onderdelen testen.

De (motorische) gegevens worden door Manon Theeuwen en Tycho Demmink verzameld. Zo wordt de ontwikkeling rondom bewegen goed gevolgd. Mocht de gymleerkracht het nodig vinden dan wordt u als ouder(s) uitgenodigd voor een gesprek. Er wordt dan rekening gehouden met de planning rondom de  oudergesprekken van de groepsleerkracht. De meetgegevens worden door de jeugdverpleegkundige van de GGD bekeken. Als er aanleiding is dan zal dit in een persoonlijk gesprek met u worden besproken. Ook kunt u altijd zelf bij Manon Theeuwen en Tycho Demmink vragen om de resultaten.

Tevens worden de meet en weeggegevens anoniem verwerkt op schoolniveau. Zo kan school gerichte groepsactiviteiten inzetten (denk bijvoorbeeld aan voorlichtingsactiviteiten).

Natuurlijk wordt de privacy van uw kind gewaarborgd. Heeft u toch bezwaar, geef dit dan door aan Manon Theeuwen en Tycho Demmink of de groepsleerkracht van uw zoon of dochter.