Stel cookie voorkeur in

Wh@t's up!

24-11-2017

Belangrijke data:

27 november t/m 1 december: facultatieve gesprekken (verplicht voor groep 8)

4 december: groep 5 t/m 8 neemt de surprise en gedicht mee naar school

5 december: Sinterklaasviering

6 december: kinderen vrij i.v.m. studiedag

7 december: MR vergadering (19.30 uur, op school)

voor 9 december: Kindcentrum monitor enquete voor ouders

 

Herinnering betaling ouderbijdrage

Heeft u de ouderbijdrage al betaald dan kunt u dit bericht overslaan.

In de bijlage de informatie over de betaling van de ouderbijdrage voor de ouders die dit zijn vergeten. Zoals u weet hebben wij deze bijdrage hard nodig voor het organiseren van de verschillende activiteiten zoals Sinterklaas, Kerst, schoolreisje en kamp.

 

MR vergaderingen

Alle MR vergaderingen zijn altijd openbaar. De data kunt u vinden op de kalender en in elke whatsup. Ze beginnen om 19.30 uur. Wilt u weten welke onderwerpen er op de agenda staan? Stuur dan een mail naar: mr@kcdeontdekking.nl

 

EU-schoolfruit 

Kinderen genieten volop van het fruit dat vorige week is geleverd. Komende week wordt er banaan, peer een sinaasappel geleverd.

Op de website van www.euschoolfruit.nl vind je veel informatie en ga je naar Vitamine&Zo, onze leverancier, dan zie je welk fruit en/of groente er elke week wordt geleverd.

 

Sinterklaas

Groep 1 t/m 4

Sinterklaas is weer in het land! Voor de kinderen is het een gezellige maar ook spannende periode. We merken dat de kinderen graag willen laten zien wat ze gekregen hebben. Wij zouden het fijn vinden als de kinderen van de groepen 1 t/m 4 alleen op 5 december speelgoed meenemen voorzien van naam.
Wij gaan dan ’s middags met het meegebrachte speelgoed spelen in de groepen van het eigen cluster met ‘open deuren’. Geef uw kind geen speelgoed mee met kleine onderdelen! Geef speelgoed mee waar ook echt mee gespeeld mag worden en waar meerdere kinderen mee kunnen spelen.
De kinderen moeten op hun eigen spullen letten omdat ze in verschillende groepen mogen gaan spelen.
 

Groep 5 t/m 8

Ieder jaar wordt er hard gewerkt aan de surprises en gedichten door de kinderen (en hun ouders). Wij vinden het daarom jammer dat de kinderen ieder jaar deze prachtige creaties op 5 december in een vuilniszak mee naar school moeten nemen. Dus gaan we het anders doen.

Alle kinderen van de bovenbouw nemen hun surprise op maandag 4 december al mee naar school (zonder vuilniszak) en geven deze af op de zuidpool. Graag zonder naam of met de naam op de onderkant. De gedichten leveren de kinderen die maandag in bij hun stamgroepleider. De surprises komen deze dag in het theater te staan waar iedereen ze mag komen bekijken. Alle ouders zijn ook uitgenodigd, van 14.30 uur tot 15.00 uur. Op dinsdag 5 december halen de kinderen hun surprise weer op in het theater en brengen deze naar hun stamgroep.

 

Schildpadden
 

Cluster Oost heeft sinds kort drie schildpadden. We zijn op zoek naar een groter aquarium met een warmtelamp en pomp. Is het aquarium niet groter? We gebruiken hem graag. U kunt het aquarium naar De Prairie brengen. 

 

Schoolzwemfestijn

 

Dit jaar wordt er voor het eerst een Zwemfestijn georganiseerd. Voorgaande jaren was dit het Schoolzwemkampioenschap, maar dit jaar krijgen we een nieuwe editie met nieuwe en uitdagende onderdelen! Voor meer informatie, klik hier.

 

Ontdekklas

 

Voor de ontdekklas ben ik op zoek naar:

  • Schilderijenlijsten / fotolijstjes
  • Kurken

Wie kan mij helpen?

Alvast bedankt,

Groetjes Hanneke