Stel cookie voorkeur in

Wh@t's up!

06-04-2018

Belangrijke data

9 april t/m 12 april :                 de fotograaf voor alle kinderen van ons kindcentrum

12 april:                                   schriftelijk verkeersexamen groep 7

13 april:                                   staking gehele team

17 en 18 april:                         IEP eindtoets groep 8

20 april:                                   Koningsspelen

23 april t/m 4 mei:                   meivakantie

 

Koningsspelen 2018 

Via deze weg willen wij jullie laten weten dat 20 april de Koningsspelen er weer aan komen. In de ochtend zullen we beginnen met het Koningsontbijt. Na het Koningsontbijt begint het sportieve gedeelte van de Koningsspelen. Voor de Koningsspelen zijn we op zoek naar hulpouders. Lijkt u het leuk om mee te helpen tijdens de koningsspelen? De ouders die het leuk vinden kunnen 20 april alvast vrijhouden in de agenda. Een brief hierover heeft u inmiddels gehad via uw kind. Wij vragen u vriendelijk deze in te vullen en weer mee te geven.

 

De fotograaf

In de bijlage vindt u een definitieve planning van wie wanneer gefotografeerd zal gaan worden.

Aanspreekpunt: Wendy van Opstal (stamgroepleider giraffen 5/6)

 

Rommelmarkt

Tijdens het thema “oud is nieuw” organiseert groep 7/8 op

maandag 28 mei (14.00-15.00 uur) en

woensdag 30 mei (12.00-13.00 uur)

een rommelmarkt. Het verdiende geld wordt gebruikt voor het uitje van groep 8 dit jaar en de groep 8 voor het volgend jaar. De rommelmarkt wordt georganiseerd door de kinderen. Er worden tafels en kleden neergezet/gelegd. Kinderen brengen spullen mee om te verkopen. U bent dus van harte welkom. We hopen op een grote opkomst.

 

Geslaagde kijkavond 

We kijken terug op een gezellig en drukbezochte kijkavond. Fijn dat jullie er waren. Kinderen hebben de ouders en opa’s en oma’s op een leuke manier rondgeleid en enthousiast verteld over het thema O zit dat zo!.

 

 

Lentekriebels 

De lente is weer begonnen, het jaargetijde van nieuw leven.

Kinderen zijn vaak geboeid door de geboorte van lammetjes,kuikentjes en baby’s . Maar hoe groeit een baby in de buik? Wat is verliefdheid? Wat is het verschil tussen jongens en meisjes? Om antwoord te geven op deze en nog veel andere vragen hebben wij vanaf 9 april het thema LENTEKRIEBELS in alle groepen.

 

Verkoop Lange Joris

De 2e druk van Lange Joris is weer te koop. Iedereen wil toch een boek dat de kinderen van de Ontdekking hebben gemaakt.  € 10,00 per boek te koop bij de receptie.

 

EU-Schoolfruit 

Vrijdag 20 april is het de laatste dag dat wij uw kind fruit en groente kunnen geven. Wij zijn blij dat we met dit project mee hebben gedaan. Sommige kinderen hebben fruit of groente gegeten die ze nog nooit hadden gezien.

Wij hebben 20 weken lang gratis schoolfruit ontvangen. Vrijdag 20 april is het dus de laatste dag dat wij de kinderen gratis fruit en groente kunnen geven.

Vanaf maandag 7 mei geeft u de kinderen zelf weer elke dag fruit en/of groente meegeeft want in de kleine pauze eten wij alleen fruit en groente.

 

Wat zijn ook al weer de voordelen van het eten van fruit en groente?

  • Het is gezond.
  • Kinderen hebben elke dag minimaal twee keer fruit en 150 gram groente nodig. Om dat te halen kunnen ze de eetmomenten op school niet missen.
  • Een gezonde school presteert beter.
  • Leerlingen die gezond eten: zitten lekkerder in hun vel, krijgen minder snel griep, voelen zich fitter en leren makkelijker.
  • Gezond eten is besmettelijk. Zien eten, doet eten.
  • Het is helder en eenduidig. Ouders weten waar ze aan toe zijn als ze alleen fruit en groente mogen meegeven voor het tienuurtje.

In de volgende What’s Up geven wij u een impressie van het eten van groente en fruit in alle groepen.

 

Muzieklessen in groep 1-2

De groepen 1-2 krijgen de komende tijd elke donderdag muzieklessen aangeboden van Stijn. Stijn is muzikant, hij heeft gewerkt op het Koning Willem 1 College en denkt nu na over een carrière-switch naar het basisonderwijs. Wij wensen hem en de kinderen veel muzikaal plezier!