Stel cookie voorkeur in

Wh@t's Up! Nr. 12

24-02-2017

6 maart
Deze week luizencontrole
10 maart
Verslagen via de e-mail
What's Up
13 t/m 17 maart
Verslaggesprekken
20 maart 
AC vergadering
27 maart
9.00-10.00 uur rondleiding nieuwe ouders

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kindcentrumbreed thema gezonde voeding

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen fit en gezond zijn. Kinderen die gezond eten en drinken kunnen zich beter concentreren en beter leren op school. Daarom starten we na de Carnavalsvakantie met het gehele kindcentrum met het thema “Gezondheid”.

In de groepen 1 t/m 4 willen we de nadruk leggen op het belang van gezonde voeding. Vandaar dat we hebben gekozen voor de titel: “Gezond eten, da’s VET cool!”
In de kleutergroepen zullen de onderwerpen ziek zijn en weer gezond worden centraal staan. In de groepen 3-4 komt de “schijf van 5” aan bod en de spijsvertering.
In de groepen 5 t/m 8 gaan we het hebben over sporten en alles wat met bewegen te maken heeft. Waarom is het belangrijk om te bewegen? Hoe kun je goed voor je lijf zorgen? Hiervoor kunnen de kinderen alles omtrent sport, spel, bewegen en gezonde voeding meenemen. We denken aan: kookboeken, buitenspeelmateriaal, sportmaterialen etc.
Daarnaast besteden de groepen 7/8 extra aandacht aan gezond gedrag/social media. Hierbij wordt het lesprogramma cyberpesten de baas gebruikt. Op de website is hierover meer te lezen.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerste oproep sportdag

Op vrijdag 21 april hebben wij weer onze jaarlijkse sportdag. Voor het slagen van deze dag doen we daarom een dringend beroep op ouders, ooms, tantes, volwassen neven en nichten, opa’s en oma’s!
U kunt zich alvast via de mail opgeven bij irma@kcdeontdekking.nl, wendy@kcdeontdekking.nl of bij hedwig@kcdeontdekking.nl 

In de bijlage vindt u de eerste sportdag brief, waarmee u zich d.m.v. een antwoordstrookje ook op kunt geven bij 1 van de bovenstaande stamgroepleiders. Na de vakantie krijgen alle oudste kinderen de brief mee naar huis.

De sportdagcommissie

Ouder-kindgesprekken

Op vrijdag 10 maart wordt het verslag van uw kind via de mail naar u verstuurd.
Van maandag 13 maart t/m vrijdag 17 maart vinden de verslaggesprekken plaats met de  stamgroepleider van uw kind. Bij de ingang van het kindcentrum vindt u op de deuren intekenlijsten waarbij u zelf het tijdstip van het gesprek kunt bepalen.
Een gesprek duurt ongeveer 20 minuten maar omdat sommige gesprekken iets uitlopen is het fijn om de gesprekken van broertjes en zusjes niet meteen achter elkaar te plannen.
Vanaf groep 2 zijn de kinderen aanwezig bij het gesprek en nemen hieraan ook actief deel.

MeeleefGezin

Den Bosch start het programma MeeleefGezin. Lees hier meer over.

 

Wij wensen alle kinderen een hele fijne vakantie en zien ze graag weer op maandag 6 maart