Stel cookie voorkeur in

Wh@t's Up! Nr. 17

19-05-2017

Belangrijke data:

25 en 26 mei
Hemelvaart (vrij)
2 juni
What's Up
5 juni
Tweede pinksterdag (vrij)
6 juni
Kinderen vrij i.v.m. studiedag
6 t/m 9 juni
Avondvierdaagse
12 juni
Schoolverlatersdagen groep 8
16 juni
8.30 - 17.00 uur schoolreisje
What's Up
23 juni
Verslagen via de e-mail

Ontdekkingsdag en tandartsbus

Hierbij 2 mededelingen:
1. Nog even ter herinnering.
De Ontdekkingsdag op zaterdag 20 mei gaat niet door.
2. De tandartsbus staat vandaag op het bouwterrein, dit is uiteraard geen wenselijke situatie daarom zoeken we
voor de komende dagen een andere oplossing. Voor de veiligheid lopen de kinderen onder begeleiding over het bouwterrein naar de bus.

Heeft u nog vragen dan hoor ik dat graag.

Vriendelijke groet,
Anja Thijssen
directeur kindcentrum de Ontdekking

Muziekdag

Op dinsdag 23 mei hebben wij een muziekdag. De kinderen hebben zich voor één workshop in de ochtend in geschreven en ze presenteren aan elkaar wat ze geleerd hebben van onze muziekstudenten.
Na de lunch hebben de groepen 1-2 een voorstelling.

De andere groepen krijgen een workshop in de eigen stamgroep.

 

Gezocht: musicalkleding

Voor de eindmusical van groep 8 zijn we op zoek naar Japanse, Chinese en Braziliaanse kleding. Hebt u iets dat we mogen lenen? Laat dit dan weten aan de groepsleiders van groep 7/8.

De plaatjes zijn een voorbeeld van wat we zoeken. Het hoeft niet exact hetzelfde.

        

 

Hulpouders avondvierdaagse (A4D) gezocht!

Wij stimuleren het meelopen van de A4D van ouders en kinderen maar wij organiseren het niet. Lizette, stamgroepleider van de Sultans, is wel het aanspreekpunt vanuit het team voor de A4D en op alle avonden is een van de teamleden aanwezig bij een post of loopt mee.

Helaas heeft onze vorige oproep weinig reacties opgeleverd. Wanneer er geen ouders zijn die zich aanmelden, kan er voor de kinderen niks georganiseerd worden. Fijn dat al 2 ouders de inschrijving voor de A4D hebben verzorgd. Karin en Yvonne bedankt.

Wij zoeken nog ouders die de volgende taken op zich gaan nemen:

- Het bemensen van de post (één of meerdere avonden) tijdens de Avondvierdaagse van 6 t/m 9 juni. Per avond hebben we minimaal 2 ouders nodig!

Dit houdt in:
1. tussen 17.30 uur en 18.00 uur de post opbouwen, traktatie klaarzetten en uitdelen
2. alles weer opruimen na afloop (we zijn klaar rond 20.00 uur)

- De medailles ophalen bij de organisatie (in Den Bosch) en deze verdelen, zodat iedereen de juiste medaille krijgt.

- Boodschappen doen om de kinderen een traktatie, drinken en een klein cadeautje te kunnen geven.

Heeft u een paar uurtjes over en komt u ons helpen? We kunnen veel hulp gebruiken!

Graag aanmelden bij lizette@kcdeontdekking.nl
Vermeld uw naam (+ naam van uw kind) en datum waarop u ons komt helpen.

Alvast bedankt!

Vanaf maandag 19 juni tot en met vrijdag 23 juni komt de schoolfotograaf bij ons Kindcentrum. Vanaf dinsdag 20 juni worden de broertjes/ zusjesfoto’s gemaakt tussen 7:30 uur tot 8:30 uur. Hiervoor kunt u zich de week ervoor inschrijven.
Iedere middag na schooltijd worden er ook nog broertjes/ zusjes foto’s gemaakt.
Ook hier kunt u zich de week ervoor al inschrijven.

Vandaag hebben we een schema gemaakt om alle groepen in te delen voor portretfoto’s en groepsfoto’s. Dit schema zullen we van te voren laten weten, zodat u daar rekening mee kunt houden met de kleding van uw kind(eren).

 

 

 

 

Schoolreisje groep 1-2 en groep 3-4

Schoolreisje groep 1-2

Op vrijdag 16 juni gaan we met de kleuters op schoolreisje naar Dippie Doe!
Graag willen we nog een aantal punten onder uw aandacht brengen:

De kinderen komen gewoon om 8.30 uur naar de eigen groep
We vertrekken rond 8.45 uur vanaf school met de bus naar Dippie Doe
De kinderen krijgen op school allemaal het school T-shirt aan. Houdt u hiermee rekening dat u bij warm weer uw kind(eren) niet te warm aankleedt
De kinderen mogen een tas meenemen met een hapje en drankje voor de ochtend. Voor de lunch wordt gezorgd. Zorg voor makkelijke kleding en schoenen.
We verwachten tussen 16.30 uur/ 16.45 uur terug te zijn op school
 

Schoolreisje groep 3-4

Op vrijdag 16 juni gaan de groepen 3 en 4 op schoolreisje naar Oud Valkeveen in Naarden!

Graag willen we nog een aantal punten onder uw aandacht brengen:

De kinderen moeten om 8.15 uur op school zijn, want de bus vertrekt om 8.30 uur.
De kinderen krijgen op school allemaal het school T-shirt aan. Houdt u hiermee rekening dat u bij warm weer uw kind(eren) niet te warm aankleedt
Geef uw kind(eren) fruit en een flesje drinken mee in een rugtas. De flesjes kunnen op deze dag nog nagevuld worden
Voor de lunch wordt gezorgd, de lunch bestaat uit een frietje met mayonaise, een pakje drinken en een water ijsje. Wanneer u denkt dat uw kind hier niet voldoende aan heeft kunt u natuurlijk extra boterhammen mee geven!
Géén geld en / of mobiele telefoons meegeven!
Zorg voor makkelijke kleding en schoenen
We verwachten tussen 17.00 uur/17.15 uur weer terug te zijn op school

We wensen iedereen een fijne schoolreis!

Schoolvoorstelling groep 1-2

Op donderdagmiddag 1 juni gaan de Trollen, de Fakirs en de Waterlelies  naar een schoolvoorstelling in het theater. Wij hopen om 14.30 weer terug op school te zijn, maar het kan zijn dat we iets later terug op school zijn. Op vrijdagochtend 2 juni gaan de Sultans naar dezelfde voorstelling. Wij gaan met de bus naar het theater. Er gaat voldoende begeleiding mee. De bibliotheek gaat op vrijdag gewoon door.

Inschrijven verslaggesprekken via de KC De Ontdekking app

Heeft u al onze app gedownload? Onze app is online en te downloaden in de app store en de play store. Zoals u wellicht heeft gemerkt gaan we steeds meer via onze app communiceren.
Het inschrijven voor de verslaggesprekken zal de volgende periode via de app gaan. Graag aan de groepsleider doorgeven als u geen gebruik maakt van een smartphone. Daarnaast zal de app geregeld worden geüpdatet, dus kom geregeld een kijkje nemen of er nog nieuws is! Op de app is o.a. nieuws te vinden over iedere stamgroep. Door in te loggen bij de categorieën ‘foto’s’ en ‘video’s’ kunt u foto's en video's bekijken. Deze categorieën zijn alleen voor ouders van De Ontdekking bedoeld. De inloggegevens zijn:

Gebruikersnaam: deontdekking
Wachtwoord: ontdekkingapp

Wij realiseren ons dat de app nog niet volledig is. Alle tips zijn welkom! U kunt de tips sturen naar ict@kcdeontdekking.nl.

Thema-afsluiting groep 7/8 Lentekriebels

Op vrijdag 2 juni aanstaande sluiten de groepen 7/8 het thema Lentekriebels af. In de themaperiode hebben alle kinderen een gedicht geschreven. Deze gedichten willen de kinderen graag aan hun ouders presenteren in de vorm van een gedichtenbundel, poëzieposter of voordracht. U bent van harte welkom van 12.00 tot 12.30 uur op cluster Heelal.

 

De Engelenrun Kidsrun!

Schrijf je in voor een superleuke hardloopwedstrijd op zondag 11 juni:
de Engelenrun Kidsrun!
Meer informatie vindt u hier.

Op vakantie naar Marokko, Kaapverdië, Turkije ……?

Gaat u dit jaar met uw kinderen op vakantie naar het buitenland? Zorg dat u goed voorbereid bent en dat u en uw kinderen gevaccineerd zijn. Want…ook voor landen rond de Middellandse Zee zoals Marokko en Turkije, maar ook voor Kaapverdië en andere landen ver weg, adviseren wij vaccinaties tegen o.a. besmettelijke geelzucht (hepatitis A).
Kinderen kunnen deze ziekte gemakkelijk oplopen. De ziekte kan zich na terugkomst van vakantie via de toiletten, deurklinken, kranen en handdoekjes op basisscholen verspreiden.

Hierdoor worden meer kinderen ziek en vervelender nog: zij nemen het op hun beurt weer mee naar huis met vervelende gevolgen voor de ouders en broertjes/zusjes. Met goede voorbereidingen en een vaccinatie zijn veel gezondheidsproblemen te voorkomen. Meer informatie over geelzucht en andere reis-gerelateerde ziekten vindt u op de website van GGD Reisvaccinaties  

Kijk op de website www.ggdreisvaccinaties.nl welke adviezen er gelden. U kunt eenvoudig online een afspraak maken bij een GGD in uw regio. Download de app GGDreistmee.