Stel cookie voorkeur in

Wh@t's Up! Nr. 18

02-06-2017

Belangrijke data:

5 juni 
Tweede pinksterdag (vrij)
6 juni
Kinderen vrij i.v.m. studiedag
6 t/m 9 juni
Avondvierdaagse
12 juni
Schoolverlatersdagen groep 8
16 juni
8.30 - 17.00 uur schoolreisje
What's Up
19 t/m 23 juni
Schoolfotograaf
23 juni
Verslagen via de e-mail

 

 

 

 

Beste wandelsportvrienden,

Dit jaar wordt voor de 71e maal de ’s-Hertogenbossche avondvierdaagse georganiseerd door de Stichting ’s-Hertogenbossche Avondvierdaagse. Ons alom bekende evenement vindt plaats van dinsdag 6 Juni tot en met vrijdag 9 juni 2016.

De startplaatsen voor dit jaar zijn:

Dinsdag 6 juni                   
Voetbal vereniging T.G.G
Sportcomplex De Donken
De Diepte 10
5233 XR ’s-Hertogenbosch
Telefoon: 073-6423770
Start 5 km 18:30 uur

Woensdag 7 juni              
De Biechten
Vincent van Goghlaan 1 Hintham
Telefoon: 073-6419072
Start 5 km 18:30 uur

Donderdag 8 juni              
Voetbal vereniging CHC-Orka
Sportpark ”De Schutskamp”, De Fuik 8-10
Telefoon: 073-6240495
Start 5 km 18:30 uur

Vrijdag 9 juni                     
DE PARADE
Parade
Telefoon: 06-51900694
Start 5 km 18:45 uur

Schoolfotograaf

Vanaf maandag 19 juni tot en met vrijdag 23 juni komt de schoolfotograaf bij ons Kindcentrum.

Vanaf dinsdag 20 juni worden de broertjes/ zusjesfoto’s gemaakt tussen 7:30 uur tot 8:30 uur. Hiervoor kunt u zich de week ervoor inschrijven. Iedere middag na schooltijd worden er ook nog broertjes/ zusjes foto’s gemaakt. Ook hier kunt u zich de week ervoor al inschrijven.

Vandaag hebben we een schema gemaakt om alle groepen in te delen voor portretfoto’s en groepsfoto’s. Dit schema zullen we van te voren laten weten, zodat u daar rekening mee kunt houden met de kleding van uw kind(eren). Hier vindt u tips voor de kledingkeuze. 

 

 

 

 

Inschrijven facultatieve gesprekken

Zoals u in de kalender heeft kunnen lezen wordt op vrijdag 23 juni per mail het verslag van uw kind en de groepsverdeling van volgend schooljaar naar u gestuurd. Na de zomervakantie in week 36 (4 t/m 8 september) vinden de ouder-kindgesprekken plaatst a.d.h.v. dit verslag. 

Na dit gesprek krijgt uw kind de geprinte versie in de verslagmap mee naar huis.  

Mocht u de voortgang van uw kind nog voor de vakantie met de huidige stamgroepleider willen bespreken dan kan dat in de week van 26 t/m 30 juni tijdens de facultatieve gesprekken.

We maken de overstap van een papieren intekenlijst naar een digitaal rooster via de Ontdekking app. Bij de ingang van het kindcentrum vindt u dus geen intekenlijsten op de deuren. Om de komende ronde facultatieve gesprekken te plannen gebruiken wij Schoolgesprek. Door gebruik te maken van deze website kunt u zelf aangeven welk moment u het beste uitkomt voor de gespreksrondes.

Wat moet u doen om uzelf in te schrijven?
· Ga naar de app van De Ontdekking en het item ‘verslaggesprek’ of ga naar app.schoolgesprek.nl (geen www ervoor, dit kan ook met uw telefoon of tablet)
· Vul de voornaam van uw kind in (gebruik geen speciale tekens: Corné wordt Corne)
· Vul uw inlogcode in, onze school gebruikt hiervoor uw postcode (bijv. 5223JR)
· Klik op de openstaande planning en selecteer uw gewenste tijd (hoe later u inschrijft, hoe minder vrije momenten beschikbaar zijn)
· Vul eventueel een opmerking in, ter voorbereiding van de stamgroepleider
· Laat uw e-mailadres en telefoonnummer achter
· U ontvangt, als u dat wenst een bevestiging per e-mail. Het telefoonnummer gebruiken wij om snel contact met u op te nemen, in geval het gesprek niet door kan gaan.

Het inschrijven kan vanaf 14 juni tot 22 juni.

Heeft u nog vragen, dan kunt contact op nemen met de stamgroepleider van uw kind.  

Open deuren groepen 1-2

Op donderdagmiddag 15 juni mogen de kinderen speelgoed meenemen voorzien van naam. Wij houden dan ‘open deuren’ en de kinderen mogen in alle groepen 1-2 gaan spelen met hun eigen speelgoed. Geef uw kind geen speelgoed mee met kleine onderdelen! Ook is het fijn als het speelgoed is waar meerdere kinderen mee kunnen spelen.
De kinderen moeten op hun eigen spullen letten omdat ze in de verschillende groepen mogen gaan spelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lezen in de vakantie met de VakantieBieb- app

Kinderen die gedurende de zomervakantie weinig lezen, vallen al snel 1 a 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat doorlezen tijdens de vakantie deze terugval tegengaat. Ook dit jaar is de VakantieBieb-app weer beschikbaar met nieuwe e-books voor kinderen van groep 3 t/m 8. Vanaf 1 juni t/m 31 augustus is deze gratis te downloaden in de App store en in Google Play store.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

de Engelenrun Kidsrun!

Schrijf je in voor een superleuke hardloopwedstrijd op zondag 11 juni:
de Engelenrun Kidsrun!

Wie houdt er nou niet van rennen? Lekker de wind door je haren en even helemaal los! Hardlopen is leuk! En hardlopen is gezond! En op 11 juni kan je er zelfs een prachtige medaille voor krijgen!  SCHRIJF JE SNEL IN, want als je je inschrijft voor 4 juni, staat zelfs je naam op je startnummer. Dus trek zelf je fijnste hardloopschoenen aan en vraag al je vrienden en klasgenoten om ook dit jaar weer een lekker stukje mee hard te lopen. De route is 1200 meter lang. Ook voor de jongste sporters wordt voorzien in een officiële tijdregistratie, dus je weet precies hoe snel je bent!
Er zijn 3 runs voor verschillende leeftijden, met bekers voor de winnaars. Deelname aan de KidsRun 2017 kost €3,00 per startnummer als je je inschrijft voor 9 juni. Als er nog startnummers zijn kun je tot een half uur voor de wedstrijd nog inschrijven. Dan kost je startnummer €4,00.  Je krijgt een mooi startnummer, een gave medaille en wie weet zelfs wel een heuse beker!  Bij de finish ontvang je een leuke goodiebag met leuke verrassingen.

Het programma:
Warming up door TopFit om 10.45
Kinderen van 4 tot 6 jaar starten om 11:00 uur
Kinderen van 7 tot 9 jaar starten om 11:15 uur
Kinderen van 10 tot 12 jaar starten om 11:30 uur
Prijsuitreiking is om 11.45 en voor elke leeftijdscategorie is er een beker voor de 3 allersnelste lopers!

De KidsRun start en eindigt bij de voetbalkantine van FC Engelen. Vraag vooral ouders, opa’s, oma’s, buren, vrienden en bekenden om zo veel mogelijk langs de kant aan te moedigen. Hoe meer applaus, hoe harder je gaat lopen toch?! Voor de jongste sportievelingen geldt dat papa of mama natuurlijk best mee mag rennen.

Heb je een sportieve papa of mama, die zo’n kanjer is dat hij of zij doorzet om 6 of 12 kilometer te kunnen lopen? Boffen zij even: ook voor jouw ouders hebben we een mooie Engelenrun! Deze start om 12.15 uur.

Wil je meer informatie? Kijk dan op www.engelenrun.nl Ook om je in te schrijven ga je naar www.engelenrun.nl  We zien je heel graag op zondag 11 juni.