Stel cookie voorkeur in

Wh@t's Up! Nr. 19

16-06-2017

Belangrijke data:

19 t/m 23 juni
Schoolfotograaf
23 juni
Verslagen via de e-mail
26 t/m 30 juni
Facultatieve gesprekken                        
13 juli 
Doorschuifochtend 
14 juli
12.15 uur roep 8 uitzwaaien

 

Beste ouder(s), verzorger(s),

Wellicht heeft u er de laatste tijd al het een en ander over gehoord; leerkrachten van basisscholen maken zich ernstig zorgen over de toekomst van het onderwijs en de toekomst van uw kinderen. In deze brief leggen we u uit waarom wij ons zorgen maken en vragen wij u om uw steun en hulp.

De enorme werkdruk en de lage salarissen hebben er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat er veel leerkrachten zijn gestopt en dat er weinig nieuwe leerkrachten zijn bijgekomen. Dit heeft als gevolg dat we nú al kampen met een lerarentekort dat in de aankomende jaren schrikbarend zal gaan groeien. In de afgelopen maanden hebben 41.000 leerkrachten van de actiegroep POinactie (PO = primair onderwijs), de vakbonden (AOb, CNV Onderwijs, AVS en FvOv) en de werkgeversorganisatie PO-raad hard gewerkt om deze problematiek aan te kaarten bij de politieke partijen in Den Haag. Helaas heeft dit nog niet geleid tot enige verbetering. Niks doen is echter geen optie. Het is vijf voor twaalf! We willen u vragen om uw stem te laten horen voor goed onderwijs. Iedereen gaat de gevolgen van het lerarentekort voelen als we nu niet als één front laten horen dat we ons zorgen maken en investeringen opeisen. Zo maken we het prachtige vak van leerkracht weer aantrekkelijk voor jonge mensen met onderwijspassie, wenden we een lerarentekort af en komt de kwaliteit van onderwijs aan de generaties kinderen die gaan komen niet in gevaar.

U kunt ons steunen door onze petitie te ondertekenen op www.pofront.nl. Elke stem telt, dus brengt u dit ook gerust onder de aandacht bij vrienden, familie en kennissen. Op 27 juni zullen veel basisscholen in Nederland een uur later opengaan dan normaal. Op de Ontdekking gaan de deuren om 9.20 uur open en starten we met de les om 9.30 uur. Ilse en Hilde gaan namens het team naar Den Haag om daar de petitie te overhandigen aan premier Mark Rutte. Voor de toekomst van het mooiste vak van de wereld, de toekomst van het onderwijs in het algemeen, maar vooral voor de toekomst van hele generaties kinderen! Waaronder die van uw kinderen.

Wie wil met Hilde en Ilse meegaan naar Den Haag om de petitie te overhandigen? Graag contact opnemen met Viviane via 8507730 of viviane@kcdeontdekking.nl Heeft u nog vragen dan kunt u altijd contact met ons opnemen.
Namens het team van de Ontdekking vertegenwoordigd door het POfront

Anja Thijssen Directeur kindcentrum de Ontdekking

 

Vakanties schooljaar 2017-2018

Herfstvakantie              16 t/m 20 oktober 2017
Kerstvakantie                25 december t/m 5 januari 2018
Voorjaarsvakantie       12 februari t/m 16 februari 2018
Tweede paasdag          2 april 2018
Meivakantie                   23 april t/m 4 mei 2018
Hemelvaart                    10 t/m 11 mei 2018
Tweede Pinksterdag  21 mei 2018
Zomervakantie             9 juli t/m 17 augustus 2018

De vrije dagen voor kinderen i.v.m. studiedagen van het team staan nog niet in dit overzicht. Die ontvangt u van ons aan het einde van dit schooljaar.

Vooraankondiging schoolkamp

In de week van 25 t/m 29 september 2017 gaan de groepen 5 t/m 8 op schoolkamp. Op de locatie waar wij dit jaar naar toe gaan zijn GEEN bedden aanwezig. Kinderen moeten zelf zorgen voor een luchtbed of slaapmat. Momenteel zien we de winkels er vol mee liggen, maar wij geven u de tip om eerst in uw vrienden- of familiekring te vragen van wie u er een kunt lenen.

Informatiebijeenkomst schoolkamp

 Elk jaar gaan we, aan het begin van het schooljaar, met de kinderen van de groepen 5 tot en met 8 op schoolkamp.  We willen u hierover informeren. Daarom hebben we een  informatiebijeenkomst gepland. U bent van harte welkom op vrijdag 23 juni om half 12.
 Mocht u hier niet bij aanwezig kunnen zijn, maar u hebt toch vragen, dan kunt u terecht bij de stamgroepleider van uw kind of Viviane (bovenbouw coördinator).

 

 

 

 

 

 

 

Weekendschool De Bollebozen

In het nieuwe schooljaar start Weekendschool De Bollebozen weer met een inspirerend programma. U kunt uw kind eenvoudig aanmelden door een mail te sturen naar: Linda van Elsacker, coordinator@weekendschooldebollebozen.nl

Uw kind ontvangt via de eigen leerkracht een brief met meer informatie over de Weekendschool. Ook kunt u voor meer informatie onze website bezoeken http://www.weekendschooldebollebozen.nl/ of kijken op facebook  https://www.facebook.com/Weekendschool-De-Bollebozen-563004560480596/ 

Graag zie ik uw aanmeldingen tegemoet!

Vriendelijke groeten, 

Linda van Elsacker Coördinator Weekendschool De Bollebozen 

 

 

 

 

Lezen in de vakantie met de VakantieBieb- app

Kinderen die gedurende de zomervakantie weinig lezen, vallen al snel 1 a 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat doorlezen tijdens de vakantie deze terugval tegengaat. Ook dit jaar is de VakantieBieb-app weer beschikbaar met nieuwe e-books voor kinderen van groep 3 t/m 8. Vanaf 1 juni t/m 31 augustus is deze gratis te downloaden in de App store en in Google Play store.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Anja was afgelopen woensdag 7 juni jarig en werd buiten verrast door alle kinderen.