Stel cookie voorkeur in

Wh@t's Up! Nr. 21

14-07-2017

 

 

 

 

 

 

 

Helaas stond er in de vorige nieuwsbrief die u heeft ontvangen een fout.

Vrijdag 24/8 moet zijn vrijdag 25/8.

Wij zien kinderen en ouders graag op vrijdag 25 augustus om 14.30 uur op de Ontdekking. We ontmoeten elkaar even in de klas en gaan daarna op het plein samen iets drinken voor het uitwisselen van alle vakantieverhalen.

Nogmaals een fijne vakantie.

Anja

 

Personeel

Wij hebben afscheid genomen van Tamara, Lara, Mandy, Wiene, Raymond en Rietje. Wij wensen ze veel succes met alle mooie nieuwe dingen.

In het nieuwe schooljaar verwelkomen wij:

Demi stamgroepleider bij de Indianen;
Wilrieke stamgroepleider op dinsdag en woensdag bij de Eskimo’s;
Rianne op donderdag en vrijdag in de Raket;
Yvonne administratief medewerkster op donderdag en vrijdag.

Lieke gaat 5 dagen in de Savanne werken omdat Viviane meer uren krijgt als gedragspecialist. Mitch neemt de rol van bouwcoördinator van Viviane over.

Pascale is nog niet helemaal beter en start het nieuwe schooljaar nog niet voor 100%, zij komt arbeidstherapeutisch in de groep werken. Joseline vervangt Pascale op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Helaas hebben wij nog geen nieuwe IB’er gevonden. Viviane neemt tijdelijk deze functie op zich.

Bewegingsonderwijs

De groepen 3 t/m 8 krijgen 1 x in week een uur bewegingsonderwijs van onze vakleerkrachten in de gymzaal aan de Churchilllaan. De kinderen moeten gymschoenen hebben met een stroeve maar geen zwart rubberen  zool, sportsokken een korte broek met shirt of gympakje.

Het dragen van gymschoenen is verplicht om voetinfecties tegen te gaan. In verband met de veiligheid vragen wij kinderen met lang haar, om het haar op te binden in een staart en sieraden af te doen.

De kinderen van groep 1-2 gymmen in ondergoed en met gymschoentjes in de speelzaal in het gebouw van de Ontdekking.

Tijden:

Dinsdag gymles van Tycho

08.45-09.45 groep 3/4
09.45-10.45 groep 3/4
10.45-11.45 groep 3/4
13.15-14.15 groep 3/4

Woensdag gymles van Manon

08.45-09.45 groep 5/6
09.45-10.45 groep 5/6
10.45-11.45 groep 5/6

Donderdag gymles van Tycho

08.45-09.45 groep 7/8
09.45-10.45 groep 7/8
10.45-11.45 groep 7/8
13.15-14.15 groep 5/6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij willen graag dat onze kinderen opgroeien in een gezonde schoolomgeving.

Dit schooljaar heeft de werkgroep gezonde school verschillende bijeenkomsten gehad met Ingrid Bodeutsch van de GGD en hebben ook ouders meegedacht over de stappen die wij kunnen zetten om het onderdeel voeding van het gezonde schoolvignet aan te vragen.

Vanaf volgend schooljaar gaan we het zo doen op de Ontdekking:

De kinderen van groep 3 t/m 8 hebben een eigen bidon voor water.
In de kleine pauze eten de kinderen fruit en/of groente of een boterham met gezond beleg.
Tijdens de lunch eten de kinderen brood met gezond beleg en drinken daarbij water, melk, karnemelk of thee zonder suiker.
Het drinken zit altijd in een beker.
Ouders zorgen voor een gezonde traktatie.
Op onze website en op het cluster vindt u een lijst van gezonde traktaties.
 

Kalender

U ontvangt in de 1e week van het nieuwe schooljaar de kalender. Hieronder een overzicht van de vakanties en vrije dagen en de activiteiten van de 1e 4 weken

Vakanties

1e schooldag                 28 augustus 2017
Herfstvakantie               16 t/m 20 oktober 2017
Kerstvakantie                25 december t/m 5 januari 2018
Voorjaarsvakantie         12 februari t/m 16 februari 2018
Tweede paasdag           2 april 2018
Meivakantie                   23 april t/m 4 mei 2018
Hemelvaart                   10 t/m 11 mei 2018
Tweede Pinksterdag     21 mei 2018
Zomervakantie              9 juli t/m 17 augustus 2018

Vrije dagen i.v.m. studiedagen team

5 en 6 oktober, 6 december, 2 februari, 21 maart, 3 april en 8 juni.

De laatste vakantieweek

Op vrijdag 25 augustus vinden wij het gezellig om alle kinderen en ouders om 14.30 uur in de klas te ontmoeten.

Augustus en september

25/8  14.30 uur in de klas ontmoeting kinderen en ouders.

28/8  08.30 start van het nieuwe schooljaar met het thema “Samen Leven”.

4/9 t/m 9/9 verslaggesprekken, u kunt vanaf 21 augustus via de app weer inschrijven voor dit  gesprek

14/9 19.30 uur Informatieavond voor alle ouders over ons project rondom de kinderboekenweek

25/9 en 26/9 kamp groep 7-8

27/9 en 28/9 kamp groep 5-6

 

 

 

 

 

Heb je in de kinderraad gezeten en/of ben je aanwezig geweest bij het Bossche Kinderparlement dan is dit bericht belangrijk.

Tijdens Theaterfestival Boulevard houden we elke dag een gesprek met een theatermaker en een expert. Op zaterdag 5 augustus, tussen 15.30 en 16.30uur, is Jetse Batelaan te gast. Hij is de regisseur van het Bossche jeugdtheatergezelschap Theater Artemis, dat dit jaar veel voorstellingen maakt die met politieke kwesties te maken hebben. Met klimaatverandering bijvoorbeeld, in Hallo Dampkring. Maar ook over oorlog en het geloof. Als expert op het gebied van politieke kwesties, zijn we daarom dringend op zoek naar een kind dat deelgenomen heeft aan het Bossche Kinderparlement. Iemand die zich kwaad maakt om iets, graag iets wil veranderen of het juist belangrijk vindt dat alles zo blijft als het is. Iemand die zich bezig houdt met hoe de zaken op school georganiseerd zijn. Vooral iemand die het leuk vindt om daar iets over te vertellen tijdens Boulevard, en die niet op vakantie is op 5 augustus. 

Hij of zij zal worden geïnterviewd in een gesprek ten overstaande van een klein publiek. Het gesprek vindt plaats onder leiding van theatermaker Emke Idema. Zij interviewt hem of haar op een laag podium mét een microfoon in het Josephkwartier (Sint Josephstraat 18). Het is in de buitenlucht, onder een afdakje. En je mag daarna met iemand gratis naar de voorstelling van Artemis. 

Als het je leuk lijkt, stuur dan een mailtje naar nina@festivalboulevard.nl. Je krijgt sowieso een antwoord. 

Nieuws vanuit de GGD

Op vakantie naar Turkije, Kaapverdië, Marokko……?
Gaat u dit jaar met uw kinderen op vakantie naar het buitenland? Zorg dat u goed voorbereid bent en dat u en uw kinderen gevaccineerd zijn. Want…ook voor landen rond de Middellandse Zee zoals Marokko en Turkije, maar ook voor landen verder weg zoals Kaapverdië adviseren wij vaccinaties tegen o.a. besmettelijke geelzucht (hepatitis A).
Kinderen kunnen deze ziekte gemakkelijk oplopen. De ziekte kan zich na terugkomst van vakantie via de toiletten, deurklinken, kranen en handdoekjes op kindercentra en crèches verspreiden. Hierdoor worden meer kinderen ziek en vervelender nog: zij nemen het op hun beurt weer mee naar huis met vervelende gevolgen voor de ouders en broertjes/zusjes. Met goede voorbereidingen en een vaccinatie zijn veel gezondheidsproblemen te voorkomen. Meer informatie over geelzucht en andere reis-gerelateerde ziekten vindt u op de website van GGD Reisvaccinaties 
 
Kijk op de website www.ggdreisvaccinaties.nl welke adviezen er gelden. U kunt eenvoudig online een afspraak maken bij een GGD in uw regio. Download de app GGDreistmee.

MR verkiezingen

Naar aanleiding van onze oproep voor eventuele nieuwe kandidaten hebben wij geen reacties mogen ontvangen. Dit houdt in dat Marianne van der Sluijs herkozen is voor een periode van 2 jaar.

Voor schooljaar 2017-2018 zal de MR bestaan uit de volgende personen: Marianne van der Sluijs, Madelon van Duren, Mathieu van den Eertwegh, Marnix Werners (allen oudergeleding) en Wendy van Straten, Gerrie de Haas, Anita Scheel, Sanne Janssen (personeelsgeleding).

De vergaderingen van de MR zijn altijd bij te wonen. Op de kalender kunt u zien wanneer er een MR vergadering is. 
 

Afscheid

Lara

Beste ouders, en kinderen van de Ontdekking

Al 10 jaar werk ik met heel veel plezier op De Ontdekking. Een warme, gezellige school met een fantastisch team.

Wij hebben thuis al een lange tijd de (stille) wens om in het buitenland te gaan wonen. Mijn man kreeg een fantastische kans om in Toronto te gaan werken. Afgelopen jaar zijn wij meerdere malen naar Canada gevlogen om te onderzoeken of wij daar zouden willen wonen. We hebben daar een mooi huis gevonden vlak bij Toronto. De kinderen gaan naar een fijne school en ik zal te zijner tijd ook wel werk vinden.

Met een dubbel gevoel neem ik afscheid van De Ontdekking en van Nederland. Ik laat veel warme herinneringen achter, leuke mensen, geweldige collega’s en héél veel lieve en bijzondere kinderen. En zo veel betrokken ouders die hun steentje bijdragen aan de school.

Van veel mensen heb ik al wel persoonlijk afscheid genomen. Via deze weg wil ik in ieder geval iedereen alvast enorm bedanken voor de fijne tijd en alle warme herinneringen. De Ontdekking heeft en houdt een plekje in mijn hart.

Liefs Lara

Tamara

Beste kinderen, ouders/verzorgers van de Ontdekking,

Na 11 jaar Regenboog/Ontdekking neem ik afscheid van jullie. Na de zomervakantie start ik op basisschool Noorderlicht in 's-Hertogenbosch. Net als op de Ontdekking ga ik daar werken als intern begeleider en als groepsleider. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging, maar neem ook met een traan afscheid van jullie. 11 Jaar lang ben ik met heel veel plezier naar mijn werk gegaan. Een hoop mooie herinneringen neem ik met me mee.

Ik wil jullie allemaal bedanken en een hele fijne zomervakantie wensen.

Nog één ding...

DE VLOER IS LAVA!

Liefs Tamara


 

Tafeltennisles van Lars, Luca, Ika en Dean

Lars, Luca, Ika en Dean zijn lid van Tafeltennisvereniging De Kruiskamp ’81. We mochten de tafeltennistafel van de vereniging lenen tijdens de gymlessen. Nadat ze de regels en de slagen had uitgelegd zijn we begonnen met de wedstrijdjes te spelen. Iedereen mocht proberen om van ze te winnen, maar dat is niemand gelukt. Ze sloegen iedereen één voor één van de tafel, zelfs de kampioen van school meester Mitch had geen kans.

Gratis 3x trainen

De tafeltennisvereniging heeft iedereen van de Ontdekking uitgenodigd om 3x gratis te komen trainen. Het is de eerste training verplicht dat de kinderen worden begeleid door hun ouders. Dinsdagavond van 18.00-19.00 uur of vrijdagavond van 18.15-19.45 uur.

Tafeltennisvereniging De Kruiskamp ‘81
Info@dekruiskamp81.nl, www.dekruiskamp81.nl
Churchilllaan 81
5224 BT ’s-Hertogenbosch
073-6230953